۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر

درباره اصفهان

در میان شهرهای ایران اصفهان همچون جواهری است که با وجود نوسانات تاریخی و گذر قرنها هنوز درخشش و شکوه خود را حفظ کرده است.

این شهر آنچنان شاداب است که گویی امروز زندگی را شروع کرده و با وجود این آنچنان اصیل است که گویی همیشه وجود داشته است.

فرهنگ غنی و طبیعت زیبای اصفهان چنان با یکدیگر سازگارند که به نظر می رسد هر یک بازتاب دیگری است. اصفهان تجلی کاملی از فرهنگ ایرانی-اسلامی می باشد.

اصفهان : شهر چهار فصل

شهر اصفهان در قسمت مرکزی قلمرو ایران ولقع در دشتهایی که به موازات زاینده رود هستند ، قرار گرفته است.

قلمرو اصفهان به خودی خود در ناحیه ای نسبتا کوهستانی در مرکز فلات ایران قرار گرفته که شامل کوهستانهای پوشیده از برف زاگرس در غرب به سمت کویر مرکزی در شرق و شمال می باشد. به دلیل وجود مناطق با ارتفاع مختلف از سطح دریا شرایط اقلیمی متنوعی در این قلمرو موجود می باشد.

به طور کلی با کاهش ارتفاع از سطح دریا از غرب به شرق ، دما با کاهش بارندگی افزایش می یابد. نسیمی در سرتاسر اصفهان در چهار فصل جریان دارد. به ویژه بادهای غربی و جنوب غربی در بهار و پاییز که در طول زاینده رود حرکت می کنند لطافت خاصی را به آب و هوای شهر می بخشند. اصفهان شهری با تغییرات فصلی منظم می باشد. بهار در اواخر مارس با درختهای پر شکوفه آغاز می شود ، تابستان در اواخر ژوئن و پاییز در اواخر سپتامبر به همراه برگهای ریزشی و زمستان سرد در اواخر دسامبر آغاز می شوند. در میان همه ی این فصلها و ماه ها ،اصفهان در ماه (می) در زیباترین و با شکوه ترین وضعیت خود می باشد ، زمانی که نسیمی از آسمان به شهری رنگارنگ با هوایی خوشایند به همراه روشنایی جذاب ، می وزد. اصفهان شهری است که از تابش کامل آفتاب برخوردار است و تقریبا در سه چهارم سال آفتابی می باشد.

اصفهان : موزه ای که مردم در آن زندگی می کنند

اصفهان با وجود تاریخچه ی قدیمی و آثار باستانی فراوان آن یکی از شهرهای نمونه جهان می باشد.

برا ساس نوشته ی نویسنده ی فرانسوی ، آندره مالراکس ، فقط فلورنس و پکینگ با اصفهان قابل مقایسه می باشند.

آثار تاریخی اصفهان شامل مجموعه ای از بهترین نمونه های گونه های متنوع از معماری ایرانی در هزار سال پیش و بیشتر می باشد. کیفیت و کمیت اینگونه کارهای هنری بسیار است و شاهکارهای هنری معماری ایرانی پس از اسلام می باشد.

در میان آثار تاریخی اصفهان می توان انواع گوناگونی از گنبدها ، کاشی کاری ها ، گچ کاری ها ، دیوارنگاری ها ، و خطاطی ها را به بهترین وجه خود مشاهده کرد.

کارهایی که اعتقاد مذهبی پدید آوردندگان خود را آشکار می کنند و به طرز چشمگیری بیننده ی خود را مجذوب می کنند که گویی بیننده به زمان و احساسات پدید آورنده کشیده می شود ، در دنیایی که سرشار از نور و لطافت است.

اصفهان : دنیای هنر

اصفهان شهر صنایع دستی ایرانی و هنرهای سنتی نامیده می شود.

محصولاتی از این قبیل نقشی اساسی را در صادرات ایرا ن به ویژه به اروپا ایفا می کنند.

هنرهای سنتی معاصر و صنایع دستی اصفهان در حقیقت ادامه ای از هنر دوره ی صفوی توسط استادان صنعتگرآ می باشد. اشیایی که تولید می کنند توسط ایرانیان و افراد خارجی مورد قدردانی قرار گرفته و نقش اصلی را در صادرات اصفهان ایفا می کنند.

قالی بافی ، کنده کاری ، نقاشی مینیاتور ، معرق کاری ، کاشی کاری ، نقره دوزی ، پارچه و مینا کاری در میان هنرهای مهم اصفهان می باشند.

هنرمندان معاصر اصفهان ابداعات جدیدی را در سالهای اخیر در زمینه ی نقاشی مینیاتور ، کاشی کاری و کنده کاری انجام داده اند . اصفهان همچنین سنت موسیقی دیرینه ای دارد.

آثارتاریخی شهراصفهان:

کاخ چهلستون اصفهان

عمارت چهلستون در اوایل قرن 11 هـ . ق در میان، باغ و مجموعه بناها و کاخهای محوطه دولتخانه صفوی ساخته شده است. این عمارت عمدتاً به منظور پذیرائی رسمی از میهمانان و سفرای خارجی ، طی سه مرحله و طبق یک طرح واحد ساخته شده است . مرحله اول ـ تالار اصلی و بزرگ . مرحله دوم ـ ایوان آئینه و اطاقهای طرفین آن . مرحله سوم ـ ایوان ستون دار که، از هجده عدد ستون و سقف چوبی تشکیل شده است . نام چهلستون به نشانه کثرت ستونها و انعکاس تصویر بیست ستون در آب استخر است.
میدان نقش جهان (میدان امام) اصفهان
یکی از زیباترین میدانهای جهان به طول حدود 512 متر و عرض 160 متر است که، در اطراف آن اطاق هائی در دو طبقه با یک اندازه و شکل احداث شده است . تعداد چهار اثر تاریخی بی نظیر در اطراف میدان قراردارد . عمارت عالی قاپو ـ مسجد امام ـ مسجد شیخ لطف اله و سر درب بازار قیصریه ، در وسط میدان اصلی ، زمین و دو دروازه سنگی چوگان بوده است . میدان امام امروزی یکی از مراکز خرید صنایع دستی و همچنین محل برگزاری، بسیاری از مراسم ملی و مذهبی می باشد . در هر هفته نماز پرشکوه جمعه در این میدان برگزار می گردد
عمارت عالی قاپو اصفهان

عمارت عالی قاپو در قرن یازدهم هجری در شش طبقه احداث شده است. هر طبقه تزئینات هنری خاصی را دارا می باشد . از قسمتهای مهم این کاخ ، ایوان طبقه سوم ، حوض مسی و تالار پذیرائی همین طبقه که با زیباترین نوع نقاشی و گچ بری تزئین شده است . تالار موسیقی طبقه ششم و تزئینات گچبری بی نظیر آن و اغلب کارهای هنری به وسیله رضا عباسی هنرمند مشهور آن دوران انجام شده است .
کاخ هشت بهشت اصفهان

کاخ هشت بهشت در میان باغ بلبل ، داخل مجموعه دولتخانه دوره صفوی در زمان، حکومت شاه سلیمان (در نیمه دوم قرن 11 هجری قمری) ساخته شده است .موقعیت ممتاز باغ و عمارت هشت بهشت به گونه ای بوده که ورودی های باغ ، از کلیه اضلاع آن انجام می گرفته است . در جنوب باغ هشت بهشت در زمان شاه سلطان حسین ، مجموعه مدرسه و کاروان سرا و بازارچه احداث گردیده است .

سی وسه پل

این پل از معماری بسیار زیبا و متناسب برخوردار است ، نظم طولانی دهانه های آن ، ابهت و وقار خاصی در آن به وجود آورده است . در طرفین سطح فوقانی ، دو راهروی سرپوشیده ساخته شده که هم در زمستان و هم در تابستان سرپناه مطمئنی برای عابرین می باشد . پل الله وردیخان را می توان، نتیجه مطلوب ترکیب فنون در مهندسی با هنر معماری محسوب کرد .

غذاهای سنتی ومحلی اصفهان:
ازجمله غذاهای معروف ومحلی اصفهان میتوان به بریان حلیم بادمجان کله جوش و خورشت ماست اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی:
1399/07/20
تعداد بازدید:
6762
Powered by DorsaPortal